18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Marinovaný pstruh

Název Množství a jednotka
pstruh 1 kus
bílý vinný ocet 3 lžíce
dijonská hořčice 3 lžíce
cibule 1/2 kusu
cukr krupice 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou na proužky. V misce si promícháme vinný ocet, hořčici, cukr a sůl. Tuto směs nalijeme na filety s cibuli a necháme 4 dny v chladu marinovat. Pak kůži sloupneme a naporcujeme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...